2011. június 25., szombat

This is a beginning of a beautiful friendship...

A társadalom nagy hibái közül az egyik: túl sokat foglalkozunk azzal, hogy mit mutatunk másoknak, milyen véleménnyel vannak rólunk az emberek. Egy dolog azonban feledésbe merül: az, hogy magunkkal foglalkozzunk. Megfelelni a többieknek, ez az elsődleges cél, ám ezzel saját magunkat csapjuk be. Miért fontos az, hogy olyannak lássanak mások, amilyennek szeretnének? Hogy csak azért barátkoznak veled, mert pl. szőke a hajad, a New Yorkerben vetted a cipőd vagy éppen Vastag Csabi-koncertekre jársz. Ahelyett, hogy saját magad, a személyiséged miatt lennének veled. Az ilyen "barátoknak" mondott képződmények bábként irányítanak téged, azonban a baj első fuvallatára hagynak a szarban elmerülni. Na és ebben az esetben mit teszel? Kit hívsz segítségül? Ha szerencséd van, akkor a "szürke eminenciások" színre lépnek. Ők azok, akikkel nem feltétlenül vagy jóban, azonban mégis tudnak rólad szinte mindent. Ismernek, holott nem beszélsz velük túl sokat. Ők, akik nem értik, hogy miért színészkedsz, holott az egyéniséged ugyanolyan elsöprő lehetne. Ja, hogy náluk meg "jobbnak" tartod magad? Nos, barátom, tedd félre a büszkeséged és nézz mélyen magadba. Mi éri meg jobban? Töménytelen érdekismerős vagy egyetlen igaz barát?


Ha már itt tartunk: tulajdonképpen mire is való egy barát?


Aki ismer és esetleg már panaszkodott nekem, az tudja, hogy mit szoktam mondani, amikor a végén az illető megköszöni, hogy meghallgattam: "Erre vagyok, nem?" Nos, többek között ezért is léteznek ők, de egyben azért is, hogy közöljék veled, hogy "igen, öcsém, most bizony egy megátalkodott barom voltál". Ha tényleg hülyeséget csináltunk, ezen ne lepődjünk meg. Megsértődni meg lehet...csak fölösleges. Hiszen, ha belegondolsz: 
- cseszegetni akar téged? Nem.
- utána a szemedre veti, hogy hülye voltál? Nem. (max poénból, de az most nem számít)
- csak figyelmeztet a hülyeségedre, hogy legközelebb ne kövesd el? Bezony.
Ha ilyen miatt vagy berágva valakire, gondold át, hogy kettőtök közül ki is volt a barom. Ő, mert szólni mert, vagy te, mert elkövetted? Ne feledd, ők a családod részét képezik, annyi a különbség, hogy őket választod :) 


Összefoglalásként pedig egy idézet: "Ami pedig a gondolkodásodat illeti, barátom, mi köt gúzsba jobban: az, ahogy a világ lát téged, vagy az, ahogyan hiszed, hogy lát?" - Robert Anthony Salvatore

1 megjegyzés:

  1. Erre csak annyit tudnék alátámasztásként: VIGYÁZAT, BRUTÁLIS PÉLDA!!!
    Az igazi barátot akkor ismered meg, ha megölsz valakit, mert ő csak ennyit fog kérdezni:
    - Hol ássuk el?

    VálaszTörlés